Savoy Hotel Rotterdam

Project Details

 • Datum uitvoering

  2019

 • Locatie

  Savoy Hotel Rotterdam

 • Product

  Ornamenta
  Collectie: Gone
  Kleuren: Cosy
  Patronen: Half Moon, Mix van Hoop, Barcelona, Studio, Cross, Chevron, Triangle en Roman
  Afwerking: Naturale
  Formaten: 20x20

  EdimaxAstor
  Collectie: Flow
  Kleuren: Ivory
  Afwerking: Naturale
  Formaten: 30x60,5

  Collectie: Mood
  Kleuren: Greige
  Formaten: 30x60,5

 • Merk

  Ornamenta EdimaxAstor

 • Interieurarchitect

  Feran Thomassen

 • Bijzonderheden

  Het Savoy Hotel Rotterdam is een viersterren hotel met 95 hotelkamers in diverse formaten. Gelegen in het kloppende hart van Rotterdam ademt het hotel de bewogen geschiedenis van de stad. Het hotel heeft onlangs een fantastische metamorfose ondergaan. Je voelt de energie van de wederopbouw van de stad, niet alleen door de locatie in de wijk Hoogkwartier maar ook door het retro interieur en sixties design.

  Interieurarchitect Feran Thomassen creëerde een nieuw interieur voor de hotelkamers. Voor de badkamers daarvan koos hij voor de wanden de Ornamenta Gone tegels. Deze collectie bestaat uit twaalf verschillende zwart-wit patroontegels die eenvoudig gecombineerd kunnen worden, wat hij ook in sommige badkamers deed. Ook in het restaurant werden de Gone tegels in interessante vlakken gebruikt, elk met een andere mix.

  Op de muren van de badkamers heeft Feran Thomassen de travertinlook tegel van EdimaxAstor uit de Flow collectie toegepast. De EdimaxAstor Mood betonlook tegel is gekozen voor de vloeren. Een tegel met craquelé en watervlekken, alle effecten die een zeer realistische beton uitstraling creëren. Al met al een verfrissend design.