Maatwerk

Maatwerk, custom made, bespoke.

Allemaal termen om te zeggen dat onze fabrikanten kunnen maken wat jij wilt.

Veel van onze materialen bieden mogelijkheden tot maatwerkoplossingen; denk aan eigen productontwikkeling, op maat gemaakte bladen of een zelfontworpen mozaïekdecor.

Maatwerk

Producenten van tegels en platen bieden de mogelijkheid om een speciale maat te snijden uit de beschikbare standaard afmeting.  Uiteraard is het altijd verstandig om de standaard afmeting zo efficiënt mogelijk in kleinere stukken op te delen. Vraag naar de mogelijkheden.

COEM maatwerk


Foto: Tegels van COEM zijn speciaal op maat gezaagd met behulp van een water-jet voor project De Resident.

Uit de grotere maten is het ook mogelijk om elementen te maken voor meubel toepassingen. Dat kan al uit tegels vanaf 60×120 cm. De grotere platen van Laminam, Quarella, Sicis Vetrite bieden nog veel meer opties:
– Wastafelbladen
– Tafels
– Deuren
– Traptreden
– Meubelfronten
– Balies/countertops
– Aanrechtbladen

 

 

 

Laminam meubel Laminam meubel

Speciale dessins

In grote oplage
De meeste fabrikanten zijn in staat om voor minimaal een dagproductie een eigen kleur of design te produceren. Voor meer informatie over de mogelijkheden, kun je contact met ons opnemen.

In kleine oplage
De onderstaande fabrikanten bieden in kleine oplage, in sommige gevallen zelfs vanaf één stuk, de mogelijkheid om eigen designs te realiseren. Hieronder een toelichting over de mogelijkheden.

Kaza Concrete
Ornamenta
Quintessenza
Sicis

Design service van Kaza

Onze fabrikant Kaza Concrete biedt een ontwerpdienst bij het bepalen van kleuren en samenstellingen. Bovendien is het mogelijk om bestaande designs in speciale kleuren uit te voeren. Nog een stap verder is de mogelijkheid om vanaf 25m² je eigen 3D-vorm te ontwikkelen. Dat kan al vanaf een schetsontwerp. Kaza begeleidt het traject van ontwerp, rendering tot realisatie. Het design team van Kaza staat voor je klaar. Wil je hiervan gebruikmaken? Neem dan contact met ons op.

Ornamenta

Ornamenta heeft de middelen in huis om eigen dessins op tegels aan te brengen. Voor platen van 120x240 tot 1600x3200 mm kan dit al vanaf één stuks. Voor kleinere tegels kan dit vanaf 40-50 m². Zij kunnen dit op bestaande tegels doen of op een neutrale ondergrond.Quintessenza

Quintessenza biedt Progetto on demand aan, oftewel: project on demand. De mogelijkheden omvatten:
11 maten, 2 soorten oppervlakken (plat en met facet - metrotegel), 2 glazuurafwerkingen (glans en mat) en het volledige assortiment van Ral-of Pantonekleuren. Minimumorder: 250 m². Productie voor een monster vanaf aanvraag: 2 werkweken. Productie: 3 werkweken na opdrachtbevestiging.
Bekijk ook de folder.

Sicis

Sicis heeft meer dan 500 kleuren in haar collectie. Naast standaard mixen is het ook mogelijk om een eigen mix samen te stellen en dat kan al vanaf één vel van 29,6x29,6 cm. Je kunt zelf de kleuren en de precentages (verhoudingen) bepalen.
Een foto of een abstract patroon realiseren voor een wand in de badkamer of in een hotel (feature wall) op de vloer of in een zwembad? Sicis biedt twee mogelijkheden in mozaïek: gepixeld en handgeknipt.

1) GEPIXELD
Bij gepixeld is het patroon opgebouwd uit hele steentjes die als de pixels van een scherm de afbeelding reproduceren.

2) HANDGEKNIPT
Voor een verfijndere oplossing kies je handgeknipt mozaïek. Op deze manier kunnen vloeiende lijnen gecreëerd worden en is er meer detaillering mogelijk.