Maatwerk

Maatwerk

De standaard collectie is niet altijd het antwoord. Tegelfabrikanten zijn steeds flexibeler om passende oplossingen te maken in grote én in kleine oplages. De meeste fabrikanten zijn namelijk in staat om voor minimaal een dagproductie een eigen kleur of design te produceren. Maar ook in kleine oplages is er veel mogelijk:  Ornamenta brengt jouw ontwerp op een keramische plaat aan, al vanaf één exemplaar. Quintessenza levert wandtegels in RAL-kleuren. Kaza maakt custom-made 3D-betontegels vanaf 25 m². Sicis kan jouw eigen design in mozaïek uitvoeren, gepixeld of handgeknipt.
Veel van onze materialen bieden mogelijkheden tot maatwerkoplossingen; denk aan eigen productontwikkeling, op maat gemaakte bladen of een zelfontworpen mozaïekdecor.

Quintessenza

Quintessenza biedt Progetto on demand aan, oftewel: project on demand. De mogelijkheden omvatten:
11 maten, 2 soorten oppervlakken (plat en met facet - metrotegel), 2 glazuurafwerkingen (glans en mat) en het volledige assortiment van Ral-of Pantonekleuren. Minimumorder: 250 m². Productie voor een monster vanaf aanvraag: 2 werkweken. Productie: 3 werkweken na opdrachtbevestiging.
Bekijk ook de folder.

Design service van Kaza

Onze fabrikant Kaza Concrete biedt een ontwerpdienst bij het bepalen van kleuren en samenstellingen. Bovendien is het mogelijk om bestaande designs in speciale kleuren uit te voeren. Nog een stap verder is de mogelijkheid om vanaf 25m² je eigen 3D-vorm te ontwikkelen. Dat kan al vanaf een schetsontwerp. Kaza begeleidt het traject van ontwerp, rendering tot realisatie. Het design team van Kaza staat voor je klaar. Wil je hiervan gebruikmaken? Neem dan contact met ons op.

Ornamenta

Ornamenta heeft de middelen in huis om eigen dessins op tegels aan te brengen. Voor platen van 120x240 tot 1600x3200 mm kan dit al vanaf één stuks. Voor kleinere tegels kan dit vanaf 40-50 m². Zij kunnen dit op bestaande tegels doen of op een neutrale ondergrond.Sicis

Sicis heeft meer dan 500 kleuren in haar collectie. Naast standaard mixen is het ook mogelijk om een eigen mix samen te stellen en dat kan al vanaf één vel van 29,6x29,6 cm. Je kunt zelf de kleuren en de precentages (verhoudingen) bepalen.
Een foto of een abstract patroon realiseren voor een wand in de badkamer of in een hotel (feature wall) op de vloer of in een zwembad? Sicis biedt twee mogelijkheden in mozaïek: gepixeld en handgeknipt.

Gepixeld
Bij gepixeld is het patroon opgebouwd uit hele steentjes die als de pixels van een scherm de afbeelding reproduceren.

Handgeknipt
Voor een verfijndere oplossing kies je handgeknipt mozaïek. Op deze manier kunnen vloeiende lijnen gecreëerd worden en is er meer detaillering mogelijk. Gepixeld

Meubeltoepassingen op maat

Uit de grotere maten is het mogelijk om elementen te maken voor meubel toepassingen. Dat kan al uit tegels vanaf 60x120 cm. De grotere platen van Laminam, Quarella, bieden nog veel meer opties:
  • Wastafelbladen
  • Tafels
  • Deuren
  • Traptreden
  • Meubelfronten
  • Balies/countertops
  • Aanrechtbladen  • Nieuwsgierig geworden? Ben je een (interieur) architect of dealer? Maak dan een afspraak!    Afspraak maken >>