Fioranese op Design District

Blog page

Spadon lanceert Fioranse op Design District


Zoals je wellicht niet ontgaan is heeft Spadon onlangs een nieuw merk toegevoegd aan haar collectie: Fioranese. Het merk werd voor het eerst gepresenteerd op Design District. De nieuwste collecties stonden centraal tijdens de beurs. Maurizio Spadon: “Fioranese is een creatief merk met lef! Uitgekauwde thema’s worden vanuit een nieuwe invalshoek benaderd en dat mondt uit in een verrassende en gedurfde collectie tegels. Hierdoor krijgen de materialen een krachtige uitstraling en dat toont karakter. Een prachtige aanvulling voor ons huidig assortiment”. 

Verschillende reacties ontvingen we over de zes collecties die gepresenteerd werden:

DOT
“Wat een waanzinnig goed ontwerp”. De DOT tegels met betondesign was de eyecatcher van de stand. Niet alleen de wandtegel met de herkenbare “DOT” maar ook de 120×120 tegel op de vloer wordt met enthousiasme ontvangen. Nu weten we het helemaal zeker. Deze collectie gaat zeker hoge ogen gooien.

Liquida
“Is dit behang?”
“Ja, keramisch behang!  

Op de keramische plaat uit de FIO Liquida collectie wordt verrast gereageerd. Het lijkt in eerste instantie behang, maar het is toch echt een keramische plaat. De Ribbed plaat van 120×260 voelt soft aan (o.a. door het droge glazuur) en heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Een trendy statement!

Passepartout
De Passepartout tegel kent twee vormen tegels met een driedimensionale ribbel in een reeks pastelkleuren met een matte afwerking. Voor vele situaties zeer toepasbaar.

Frammenta
Een hele goede kopie van de Ceppo di Gré! Vooral op de verschillende
texturen van de Frammenta  tegel wordt enthousiast gereageerd.

Trastevere Vibrato
Travertin is een absolute klassieker en krijgt een nieuwe invulling in de Trastevere Vibrato collectie. Stoer, ruig met een krachtig ontwerp. Trastevere Vibrato maakt indruk

Prestige
Echt Italiaans!  De Black Antique tegel uit de Prestige collectie valt wel op in de stand. Deze marmerlook collectie gaat verder waar andere ophouden met meer kleuren en stijlvolle combinaties.

Vraag samples aan >>>