Spadon blikt terug op een geslaagde deelname aan de beurs Design District 2018

Spadon blikt terug op een geslaagde deelname aan de beurs Design District 2018


Spadon blikt terug op een geslaagde deelname aan de beurs Design District 2018 die wederom in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvond. Spadon liet de nieuwste natuursteen- en houtlook tegels van Ceramiche COEM zien. Natuursteen- en houtlook tegels zijn al jaren een trend en COEM biedt hier uitstekende oplossingen voor.

Vijf collecties van COEM stonden in de spotlight: Soap Stone, I-Sassi, Terrazzo, Brit Stone en Afromosia. Maurizio Spadon “Design District is een perfecte locatie om de natuursteen- en houtlook tegels te presenteren. Onze bezoekers nemen vaak uitgebreid de tijd om nieuwe informatie tot zich te nemen in de bruisende en ongedwongen sfeer van deze vakbeurs.”

Soap Stone
Deze zeepsteen collectie is niet van echt te onderscheiden. De zeepsteen, ook bekend als speksteen, varieert van grijs tot groen, afhankelijk van de steengroeve. Een zachte steen in keiharde uitvoering. Deze gemarmerde collectie doet onvermijdelijk denken aan een idee van natuur en steen. Zeer enthousiast werd er gereageerd op het formaat van de getoonde Soap Stone, 150 x 75 cm.

I Sassi
De inspiratie voor deze serie van COEM is een Italiaanse riviersteen. Dit is duidelijk te zien is aan het natuurlijke kleurenpalet. Er is keuze uit zes neutrale kleuren, wat zorgt voor een rijke uitstraling in het interieur. Ook verkrijgbaar in mozaïek  uitvoering. De geribbelde Line tegel uit de I Sassi Collectie heeft een hoog aaibaarheidsfactor.

Terrazzo
Een grafische herinterpretatie van terrazzovloeren met een fijne tot middelgrote korrel. “Het oppervlak oogt vlak maar als je dichterbij kijkt zie je de structuur, verrassend!” zei een bezoeker op de beurs. Terrazzo werd al gemaakt in de 15e eeuw in Venetië als een manier om marmer, graniet en kwartschips te hergebruiken. Ze mengde het met cement tot een enkele verbinding die doet denken aan een ongelijk mozaïek.

Brit Stone
De inspiratie voor deze serie komt bij de Burlington steen vandaan; een Engelse leisteen met een blauw-groene tint. Deze steen wordt al 400 jaar in de groeves in de Midlands gewonnen. Deze steen is bijzonder populair bij architecten en ontwerpers over de hele wereld door zijn duurzaamheid, functionaliteit en natuurlijke schoonheid. Het materiaal komt goed tot recht in grote formaten. Het materiaal wordt gekenmerkt door een mooie, subtiele variatie in kleur en design.

COEM ontwikkelde vijf kleurvarianten van deze steen. Het unieke aan deze collectie is ook dat de tegels alleen leverbaar zijn in langwerpige formaten van 7,3×30 tot 75×150 cm. Voor de wand is er een speciale afwerking in 15×90 cm met drie texturen; gebrand, gefrijnd en gebouchardeerd. Dit werd ook geshowd op de beurs.

Afromosia
Deze collectie is geïnspireerd op een duurzame Afrikaanse houtsoort Afromosia. Een houtsoort die veelal wordt gebruikt voor parketvloeren. De tegel geeft het parketgevoel en past goed bij andere materialen zoals steen en marmer. Het is een perfecte toevoeging bij een modern interieur met een Scandinavische touch. De tegels zijn verkrijgbaar in de klassieke hout tinten en geschikt voor zowel binnen als buiten. Daarnaast is het ook in Hongaarse punt uitvoering beschikbaar. De bezoekers van de stand waren verbaasd door de maatvoering mogelijkheden en matheid van de tegels uit de Afromosia collectie. “Er is geen glans op de tegels te zien, een goede reproductie”